Kinderpsychologie | Jeugdpsychologie

Advies, therapie en diagnose

Stoppen, kijken, handelen,…

We starten met een intakegesprek en stellen aan de hand hiervan een individueel begeleidingsplan op. De behandeling gebeurt via wetenschappelijk onderbouwde methodes die hun effect bewezen hebben. Hierbij houden we rekening met de individuele behoeften van uw kleuter, lagere schoolkind of jongere.

Naast het kind werpen we ook een licht op zijn of haar ruimere leefwereld. Zo kan een efficiƫnte aanpak op school (sticordi- en andere zorgmaatregelen) en thuis een wezenlijk verschil maken.

Soms is verder diagnostisch onderzoek zinvol. Door jarenlange ervaring testen we zeer gericht en gespecialiseerd. Hierbij hebben we oog voor de sterktes en unieke talenten. Door deze in te zetten ter compensatie kan verandering plots heel vanzelfsprekend plaatsvinden.

Heeft uw kind al een volledig onderzoekdossier maar ziet u door de bomen het bos niet meer. We geven u graag zeer concreet advies in mensentaal.

20 

Tips voor ouders

Je kind of puber gedraagt zich niet voor niets zoals hij of zij doet! Durf verder te kijken dan het zichtbare probleemgedrag.

Tips voor ouders

Werk efficiƫnt en bespaar kostbare tijd in je gezin. Schakel de juiste zorgmaatregelen in thuis en op school.

How selfhood begins with a walking away, and love is proved in the letting go.

– C.S. Lewis